Blog #16 sudanese adventures

Sudan het land van de palmboomvliegen, zandstormen, temperaturen van 40 graden Celcius, maar vooral het land van de vriendelijke mensen. Waarschijnlijk omdat ze niet gewend zijn aan toeristen, vooral niet aan van die toeristen met strakke lycra outfits, zebrastrepen en bedekt onder dagen met zand van babywhipe shower (billendoekjes maken je niet schoon). Eigenlijk is het wel een vreemd circus het hele tda gebeuren. Elke dag rijden 4 voertuigen (2 trucks een landcruiser en een ambulance) en ca. 60-70 fietsers van A naar B, in een land waar allerlei vormen van transport gebruikelijk zijn, maar niet de glimmende fiets met gekke glimmende dingetjes eraan die ook nog eens ze snel gaan als een volgeladen auto.

Hieronder wat fotoos van de vriendelijke mensen:

image

image

image

Een foto van de vliegenplaag:

image

En de paar fotoos over transport, sorry ik heb de bussen er niet op staan, maar die zijn echt geniaal. Stel je een willekeurige aftandse kleur paars of groen voor, denk daar dan tribal stickers bij, het geluid van ca10 formule1 autoos en teksten als: ” watch out dangerous” “007 license to kill” “speedy bus”. En je hebt een redelijk accuraat beeld.

image

image

image

image

image

Nu in khartoum en ochtendgebed is net geweest, lekker westers doen en ff ergens een bakkie koffie scoren. Een ander blog over de wegen, mensen on tour en het fietsen volgt vast snel.

Groet, Basfietst

Een gedachte over “Blog #16 sudanese adventures

  1. Hoi Bas,
    Ik zie dat je nog steeds prachtig asfalt, en je smalle conties heb gemonteerd.
    Wanneer komt het ruige werk?Het gaat goed zo we blijven je volgen.
    Gr. Huib en Elly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s