Blog #13: drukte

What’s new zou je zeggen, maar de laatste weken is het gewoon erg druk. (Daarom zelfs geen foto’s!) Drukte op het werk, er komen meer en meer collega’s bij en er moet meer en meer geregeld worden, maar ook prive. In de avonden en weekeinden is het lekker bezig te zijn, een tripje hier heen, een avondje badminton, even lekker zwemmen, tussendoor nog wat dingetjes regelen voor de bruiloft. Allemaal leuke dingen, maar daardoor is het lastig om het blog up to date te houden. Sorry.

Vandaardit korte berichtje, alles is goed hier in Riyadh, over 3 weken ben ik in NL en hoop ik lekker bij te komen en uit te rusten want dat is hard nodig. Ik wordt een beetje knorrig en kortaf op dit moment. Het fietsen wordt nu al minder en minder, omdat we eigenlijk om 6uur weg moeten vanwege de oplopende temperaturen, maar ik probeer wat te blijven doen al is het maar badminton of zwemmen. Deze week een borrel op de ambassade en dan is het alweer weekeinde. De dagen vliegen voorbij en zijn meer dan goed gevuld.

Veel plezier met het voorjaar in Nederland en tot snel.

Bas (fietst)

 

Blog #12: The “end” of the world

Er was eens een muziekbandje dat een liedje maakte wat ging over: “the end of the world as we know it!”┬áJa daar ben ik nu toch echt geweest. Vooral heel veel foto’s daarom in dit blog. Met een auto erheen gehobbeld, rondgelopen, genoten, kamelen vlees gegeten. YES we went to the edge of the world and back again! And it was awesome.

Find Wally?? Oh no Bas :-)

Find Wally?? Oh no Bas ­čÖé

The end of the world!

The end of the world!

In de ochtend heb ik nog even een wedstrijd gefietst met mijn collega Huub. We zaten beide tegen de kramp aan en nog goed gepositioneerd voor de laatste sprint naar de finish tegen de bult op (3-4% omhoog) maar helaas spoot bij mij het melkzuur uit mijn benen toen ik op 500m aan ging met Huub in mijn wiel. Gelukkig kon Huub overspringen naar de andere kant van de weg en nog 3e worden! Ik kon niet meer trappen en heb me uit laten rollen en werd dus door het peletonnetje wat over was ingehaald. Volgende keer beter. 

Weer in het peloton, geen podium

Weer in het peloton, geen podium

Voor volgende week gaan we maar eens echt trainen, want na 80-90km wedstrijd al kramp hebben is gewoon een gebrek aan duurtrainingen, dus dat moeten we maar eens goed gaan maken dan.

Voor nu groet van Bas die weer lekker fietst maar nu al 2 dagen spierpijn heeft.

Blog #11: oud en nieuw Riyadh

Oud en nieuw in Riyadh, nee niet de jaarwisseling, maar wel de stad. Afgelopen vrijdag niet wezen fietsen, want afgelopen week was nu niet de beste week qua gestel. Een beetje grieperig een complete dag knock-out geweest en liggen slapen, de vrijdag dus goed bijgetankt. In de ochtend 40 baantjes gezwommen en daarna relaxed lunch gemaakt, beetje ouwehoeren met de hangjongeren op de compound (lees de Strukon mannen die aan het grasveld wonen) en in de loop van de middag op site seeing.

Wadi Hanifa en Old Diriyab stonden op het programma, een wadi is een droge rivierbedding die meestal behoorlijk groen is en misbruikt wordt voor BBQ-en, picknicks en zo’n beetje het enige vertier vormt wat men hier kent. Het leuke aan deze Wadi is dat deze erg dicht bij de stad licht en dat op de rand van de Wadi naast een koninklijk paleis ook het oude Riyadh uit ca. 1400 staat. Deze oude gebouwen worden op dit moment gerenoveerd volgens de Saudische normen. Dit betekend in veel gevallen, sloop het maar en we herbouwen het wel in orginele stijl, alleen net iets moderner. Een bewakingscamera links en rechts, een glazenpui van een meter of 20 tussen twee oude muren en een betonnenviaduct over de weg omdat je anders de wadi in en weer uit moet lopen. Ach het heeft zo zijn charmes.

Wadi Hanifa

Wadi Hanifa

Een stuk noordelijker in de Wadi ligt een dam, met een meer, al is plas water een betere omschrijving want ondanks dat het nog steeds winter is hier, staat er bijna geen water in. Tenminste niet als je net in Finland en Nederland bent geweest en dat als referentiekader hebt. Ook hier is het een drukte van belang, mannen en vrouwen gescheiden aan het kletsen, waterpijp roken, BBQ-en (de lekkerste spiezen die ik hier gezien heb) en een beetje relaxen in de schaduw van de bomen. Als Hollanders worden we veel op de foto gezet door de aanwezige vrouwen, tja schijnbaar zijn we toch een bezienswaardigheid. Het maken van een foto gaat gepaard met veel gegiegel en gelach, maar van contact is verder totaal geen sprake. Wel vreemd hoor, je wordt aan alle kanten bekeken door zwarte gewaden.

Lake by the dam

Lake by the dam

Na de dam, krijgen we toch wel trek en dorst, even naar de Faisaliah Tower, koffie, mooie auto’s en de kans om toch even snel boven te kijken bij zonsondergang. Wat een contrast de drukke stad en de moderne gebouwen, met de rustige wadi van een 20 minuten eerder. Een paar prachtige plaatjes geschoten en daarna weer prima gegeten bij onze vaste Sushi tent. Een super toffe chauffeur uit India die honderuit verteld over zijn vrouw in India en zijn vriendinnen hier….. en vooral over zijn gevoel tegenover de Arabische mannen die hem het leven zuur maken op de weg, maar dat hij hier toch al 15 jaar werkt. Aan zijn rijstijl valt duidelijk op te maken dat hij weinig rekening houdt met onze Arabische gastheren, als het even kan drukt hij zijn Toyota Camry voor de peperdure auto’s en ligt hij zelf in een deuk. Ach ieder zo zijn eigen vermaak.

Groet voor nu, volgende week is het koers!

Basfietst

Plaatjes:

Blog #10: it has been a long time

Na een kerst en nieuwjaarswens was het angstvallig stil op basfietst.com. De oorzaken zijn talloos en vindingrijk. Om maar met de beste oorzaak te beginnen, ik heb mijn fiets in Riyadh en maak sinds die tijd elke vrijdag mijn kilometers. De tweede oorzaak is dat ik binnenkort ga trouwen en daardoor druk ben geweest met allemaal voorbereidingen, maar goed dat was vooral in Nederland. Daarnaast ben ik tussendoor nog in Finland geweest met temperaturen tot -33 Celcius.

IMG_5229

De werkelijke oorzaak is, dat ik de laatste weken in de avonduren gewoon echt afgedraaid en moe ben. Het werk is leuk, intensief, maar gaat nu richting een stressvolle fase. Voor mij ligt de piek iets eerder dan voor de meeste mensen, zo is de verwachting dat we tegen augustus een 20-tal kantoren open zullen hebben en dat ons nieuwe hoofdkantoor grotendeels gereed zal zijn. Daarnaast zal er minimaal 1 werkkamp voor alle arbeidskrachten in de lucht moeten zijn en zullen er 2 in aanbouw zijn. Leuk, uitdagend en spannend, maar ook vermoeiend helemaal als je ervoor verantwoordelijk bent om al die dingen in te (laten) kopen, op te bouwen en straks te runnen.
Zo genoeg over het werk want er is niet veel veranderd hoor! De koreanen vallen nog steeds soms halfweg de dag in slaap, de spanjaarden zijn lekker chaotisch, de Nederlanders klagen lekker over van alles en nog wat zonder reden en onze arabische vrienden die zijn er meestal op donderdag en zaterdag niet, want het is natuurlijk wel weekeinde. Het belangrijkste is dat we met de collega’s een heleboel lol hebben op en buiten het werk en dat we proberen met zijn allen voor de lol er in te houden. Tijd voor andere leuke dingen, ik ga dus inderdaad trouwen. Hoe dat zo gekomen is? Vlak na mijn vorige blogpost voor de kerst ben ik stiekem naar NL gevlogen om de 2 kerstdagen in NL te vieren en daar ben ik zo als het hoort op mijn knie├źn gegaan. Met wat hulp en geregel was het een echt verrassing, super!!! Ik had all you need is love niet nodig om een surprise actie te regelen. Uiteraard heb ik mijn aanzoek gedaan met een ring die in eerste instantie door een collega betaald is, tja je pasje werkt niet altijd ;-). Maar dat maakt het dan wel weer een leuk verhaal.
Helaas moest ik direct na de kerst weer naar Riyadh toe voor het werk, maar op 10 januari kwam ik alweer naar NL, in de avond een erg gezellig feestje gehad en de dag erop de spullen ingepakt om naar Finland toe te gaan. In Finland hebben we een week heerlijk genoten met zijn twee├źn, sneeuwschoen wandelen, ijsvissen, iglo bouwen, fikkie stoken en hutjes in de wildernis, helemaal geweldig.
IMG_5165
Aan het einde van de week met -26 nog even een paar uurtjes op de latten gestaan en op lege pistes afdaling na afdaling gemaakt (wel op de blauwe want anders werd het wel erg gevaarlijk met mijn minimale techniek) en toen weer naar NL toe op zondag. Maandags gelijk weer aan de bak om alle mails af te handelen en te bellen en overleggen met Saoedi Arabi├ź, visum aanvragen, de rest van de week op en neer naar het werk en heel veel dingen voor de trouwerij geregeld en toen op maandag weer naar Riyadh.┬á
 
Nu is het allemaal redelijk op orde, de bruiloft is geregeld, de wasjes zijn gedaan en mijn fiets is helemaal in order, ik heb weer wat ritme en nu dus een blog. Vanmorgen weer heerlijk gefietst aan de Noordkant van Riyadh en ik heb me weer laten verrassen door de fantastische omgeving. Waar Sudan droog en dor was kom je hier toch hoogteverschillen tegen en daardoor wadi’s en groene vlaktes en soms wat bomen. Het is een prachtig landschap als je over de vuilnishopen heen kijkt.
Huub en Bas
Zo wel weer genoeg getypt! Hieronder vooral veel foto’s van Lapland en de fietstochtjes in Riyadh!┬áPas maar op, want Basfietst weer en de benen zijn redelijk in orde!
Groet Bas (Fiets nu wel)