Blog #08: stroomuitval, stilte en de souk

De laatste restpuntjes worden afgerond, en we kunnen sinds afgelopen week prima zwemmen in het indoorzwembad. Soms een beetje verfdamp of lijmlucht, geslijp omdat er tegeltjes gezet moeten worden en steevast zoals alles hier een dikke laag stof. Maar het water is prima te doen met 28 graden. Deze week was ook de eerste keer dat we een stroomstoring hadden, op de compound en op het werk.

Zonsondergang

Zonsondergang

Al was dat laatste niet echt een storing, maar meer een gevalletje van de rekening niet betaald. Tja dan wordt je zonder waarschuwing afgesloten en probeer dan maar weer eens verbonden te worden met het elektriciteitsnet. Het kan natuurlijk altijd dat dit even duurt, maar bij ons speelt ook nog eens mee dat alle zekeringen en waarschijnlijk uit geklapt zijn. Ja dan is het toch al niet zo ruime kantoor wel een beetje te klein. Er kwam ook nog hoog bezoek en verdomd een 20 minuten voordat het bezoek een rondleiding zou krijgen deed de verlichting het weer en kon iedereen terug, na 3 dagen inschikken, naar zijn eigen plekje. Oftewel Insjallah.

Samen met hoog bezoek en zonder dat er wanden rondom de vergaderzalen staan volgt dan ook de stilte…… sssst er is hoog bezoek! 40 man die proberen zonder lawaai te werken in een open kantoor, het is weer eens wat anders dan met je oordoppen in zitten omdat je anders gestoord wordt. Als het bezoek weg is en er zijn nog broodjes over, dan zijn mijn koffiejongens (die 1,5 dag druk zijn geweest met voorbereiden) de eerste die een paar bordjes met lekkernijen hoog opgestapeld naar binnen werken. Dat hebben ze wel verdiend.

Voor mij was het bezoekje aan de oude binnenstad van Riyadh nabij Masmak fort en de oude souk een hoogtepuntje van deze week. Ten eerste omdat ik gewoon lekker met nog 1 iemand ben geweest en niet met 10 man. Er is niets mis met 10 man, maar wal als je lekker ongedwongen rond wilt slenteren en wel ziet waar het schip zal stranden. Ten tweede omdat de Souk echt een Souk was en niet zo’n modern ding met winkeltjes.  Ten derde omdat je er allerlei onmogelijke voorwerpen kon kopen, van geweren uit de pre-historie, tot zwaarden, tulbanden, abaya’s, vreemde groenten en verlept fruit, koperen, gouden en zilveren potjes, pannetjes en prullaria in alle soorten en maten. Steegjes kriskras door elkaar, met allemaal mensen die lekker relax rond struinen, afdingen of gewoon lekker chillen met een kopje koffie of thee.

Masmak fort, gemaakt van stro en klei

Masmak fort, gemaakt van stro en klei

Daarna wilden we nog even boodschappen doen, maar zijn we in een lekker Italiaans restaurant beland, ondanks dat we een eind van verse zalm afzitten, smaakte de tagiatella met zalm uitstekend en waren er geen op- of aanmerkingen op. Lekker westers, maar soms wel zo fijn. Gelukkig keert de lol in de groep weer een beetje terug en wordt er wat meer gelachen dan de afgelopen dagen. Dit kan ook komen doordat er veel van de collega’s bijna na huis gaan, dat komt de stemming denk ik wel ten goede.

Hieronder weer wat leuke plaatjes, fijne feestdagen en hopelijk tot volgend jaar!

Groet, Basfietst bijna……

3 gedachten over “Blog #08: stroomuitval, stilte en de souk

 1. Hoi Bas,
  Bedankt voor je leuke berichtjes. Wilma en ik lezen ze met veel plezier. Hopelijk kun jij je een beetje vermaken aldaar in de zandbak.De winter wil hier niet vlotten, daar moet je voor naar Lapland. Vandaag was het hier 11 graden net voorjaar. Mooi weer om te ATB-en.
  Wij wensen je prachtige Kerstdagen en een mooi 2014.

  Gerard en Wilma uit Bathmen.

 2. Hoi Bas,
  Leuk om weer iets van je belevenissen te kunnen meemaken! Wel een hele cultuurclash als ik je verhalen zo lees.
  Ik wens je fijne kerstdagen, hoewel je daar waarschijnlijk weinig van zult merken, en een goede jaarwisseling. Met oliebollen en zo!
  Hartelijke groeten,
  Ine

 3. Hoi Bas,
  Alvast fijne feestdagen en een prachtig 2014. Wel ff een overgang van de zandbak naar de iglo in Lapland, haha! Wat betreft het fietsen, volgens mij kun je beter op een kameel rijden het komende jaar en kun je bij terugkomst wel ff een tijdje bij mij in het wiel, heh heh! Voorlopig kunnen wij hier nog volop trainen, nog geen winter te bekennen. Groetjes van Erik en Erna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s