Blog #07 toch nog een opleverpuntje

Na Dubai is het weer een tijdje erg druk geweest en heb ik niet echt tijd genomen om een blog te typen, maar ook nu weer voldoende beleefd. Eerst maar even over het werk. Mijn mannetjes werken nog steeds vol plezier en maken veel lol met elkaar. Dat straalt gewoon iets fijns uit, en de chauffeur van de Flintstone mobiel heeft een heuse luxe Hyundai. En wat doe je als je een nieuwe auto hebt? Juist dan ga je lekker in je auto zitten, motor aan en lekker naar Hindi muziek luisteren. Uiteraard moet Boss (tja Bas is lastig) dan er ook naast komen zitten en luisteren. Vol trots krijg ik alle vakjes, klepjes en de mogelijkheden van de stereo te zien en horen…… Gaaf man.

In een land met zoveel zand, geen drank en gesluierde vrouwen (ninja’s / brievenbussen) ga je natuurlijk gekke dingen doen met een auto. Maar tot op heden viel het mee tot de donderdagavonden nabij de westerse malls. Afgelopen zaterdag hebben we een nieuwe staaltje rijkunsten gezien. Klik maar eens op onderstaande filmpje voor een impressie. In de auto op weg naar het werk keken wij wel even vreemd op toen we dit zagen gebeuren op een 4-baansweg midden in de stad en met ander verkeer er omheen.

Verder kwam ik er naast de vreemde arabische hobbies achter dat ik free of charge! een echt zwembad in men huis kon maken. Mijn bovenbuurman liet zijn bad leeglopen en binnen een paar tellen stond mijn woonkamer vol met water. Gelukkig maar een centimeter ofzo, maar toch. De schoonmakers en loodgieters die schrokken zich kapot en binnen een mum van tijd had ik 11 man aan de slag. De reactie van de hoofdschoonmaker was veel zeggend! Oh this is no good, I clean yesterday! Dit terwijl hij met zijn handen naar zijn haar ging en hoofdschuddend op blote voeten door de plas heen liep.

Ach het scheelt dat ik toch al thuis wilde blijven die avond om Sinterklaas gedichten te maken en de inspanningen zijn beloond, voor 19 personen een gedicht en de Sint en zijn Pieten hadden voor cadeautjes gezorgd. Samen met kleine Jaap hadden we ook lekker wat te eten gemaakt en daardoor was het een gezellig avondje met alle mannen zo na het werk. De Sint heeft ons niet teleurgesteld. mede dankzij wat hulp van de Pieten in Nederland. Zo in de ban van de Sint, kwamen we op het idee om naar paarden te gaan kijken, ach het is gewoon een leuk bruggetje. Maar op vrijdag is er hier niet zoveel te doen, daarom verzin je soms wat vertier. Met 10 man zijn we naar de GCC (midden oosten) show jumping championships geweest. Of te wel ballo’s op een paard die over balkies heen springen.

Mij was het meer te doen om de rit er naar toe, 150km door het landschap rondom Riyadh, prachtig, woestijn, heuvels en o zo leuke plekken om een keer met een 4WD, Mtb of tent heen te gaan. Ja ik zie weer allemaal avonturen om een keer te ondernemen. Ook het estate waar het paardenspringen was, was een beleving. Een groene oase midden in de woestijn, met een lokale corner met tenten, kameel, traditionele bankjes, een foodcourt, een family tribune en op de een of andere manier 10 Nederlanders met VIP kaarten….. uiteraard auto’s in de verloting en veel mensen van stand bij de paarden. Maar ook voor de normale Saudier is dit een dagje uit blijkt wel aan de opkomst tegen de tijd dat wij aan het einde van de middag weer richting huis gaan. Uiteraard onderweg even bidden, want het is vrijdag en dan moet je naar de moskee, of er nu wel of geen 10 man op je wachten.

Nog maar een paar weekjes en dan sta ik weer in de Nederlandse kou om daarna door te gaan naar Lapland op wintersurvival afgesloten met een luxe blokhut…. Goed vooruitzicht, maar nu eerst nog de feestdagen doorkomen en leuke plannen maken om te ondernemen..

Groet voor nu,

Basfiets (bijna…)

Weer wat mooie plaatjes:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s