Blog #05: Opleverpunten in de regen!

Ging het vorige blog er nog over dat dit geen vakantie is, dat we wonen in een Vinex wijk en dat het ook hard werken is. Eigenlijk zoals het in Nederland dus ook is, met in plaats van 36 nu 60 uur werken. Dit blog is daar een vervolg op en gaat in op de burgerlijke dingen die we hier doen.

Want hoe burgerlijk is het om op je vrije dag (weekeinde voor de Nederlanders) eens lekker een nieuwe auto uit te gaan zoeken. Er is geen betere plek dan de auto souk om dat te gaan doen. De Auto souk is eigenlijk een soort auto eiland zoals dat in Deventer en andere steden zit, alleen dan in de open lucht. Je gaat ook niet met je auto er naar toe om dan in een showroom te kijken. Nee je rijdt er heen en op het moment dat je in de autobuurt bent kan je al rijdend je auto verkopen aan mannetjes langs de kant van de weg. Zelfs voor onze Hyundai bus hebben we kopers gevonden.

Auto souk

 

Verder kun je er natuurlijk ook je natje (thee) en je droogje (nootjes, koekjes) krijgen en is er veel te zien. Met aan Toyota Landcruiser of Prado doe je hier niet mee Audi is het pas vanaf de A6 en als het kan met de “L” erachter. BMW is te klein en Mercedes zijn alleen de exclusievere modellen om aan te zien. Nee Maybach, Rolls Royce, Porsche Panamera (ons voorstel was om deze als company car te nemen) en natuurlijk mijn favoriet de Maserati Quatroporte. Of te wel een dikke bak waar de fiets nog gewoon in kan. Wat kost dat dan?? Is de Hollandse vraag? Ach wat maakt het uit, laten we het er op houden dat je hier voor 40.000 EUR een auto rijdt die in Nederland ongeveer 2 a 3x zo duur is. De benzine is hier trouwens ook maar 10ct per liter.

Auto souk
Auto souk

Auto souk

Ongeschonden uit de strijd komen zal er hier alleen niet bij zijn, want net zoals in de rest van de wereld (behalve Noord – Europa en Noord Amerika) rijden ze hier als imbicielen. 4 wegvakken betekend 7 auto’s naast elkaar, rechts inhalen is standaard en met 120 door de stad kan prima. Het leukste is om in de avond naar de grote winkelstraten te gaan en te kijken hoe ze wheelies maken met motoren, of al rijdend op het zadel staan met de armen gespreid en meer van dat soort fratsen.

Verder stond de afgelopen week in het teken van opleverpunten.Met regen bleken de appartementen verre van waterdicht en kreeg ik op de begane grond zelfs water uit mijn plafond, mijn buurman kreeg zelfs een muur die water gaf. Een tweede opleverpuntje wat aan het daglicht kwam, was toen ik het bad leeg liet lopen. Het badwater ging er netjes door het gootje uit om vervolgens via de riolering mijn slaapkamer weer in te stromen en het derde puntje is dat de loodgieter de zwanenhals verkeerd heeft gemonteerd waardoor er water in de keukenkastjes staat. Ach en met dat noodweer kan je natuurlijk ook niet al te veel verwachten van een Griekse Aannemer in Saoedie Arabie en wanneer regent het hier nu? Behalve de afgelopen 3 dagen…

Ons kantoor in de regen

Ons kantoor in de regen

Heej het regent binnen in kantoor!!

Heej het regent binnen in kantoor!!

Gelukkig gaat het op het werk allemaal veel gestructureerder, uiteindelijk zijn alle tafels en stoelen er, zelfs ladeblokken (ondingen…) en vergadertafels zijn compleet. We hebben eindelijk voldoende watercoolers en koffiemachines. In de 1e 2.5 dag dat de apparaten er nu staan zijn er al meer dan 800 bakkies gedronken. De account voor de kantoorartikelen is in de maak (had al 1 week geleden geopend moeten zijn, maar goed insjallah) en de offertes voor maincontractors zijn binnen.

Stoelendans van vorige week?? NU hebben we er genoeg

Stoelendans van vorige week?? NU hebben we er genoeg

Nog meer knutselaars, maar goeie gasten

Nog meer knutselaars, maar goeie gasten

lekker knutselen, volgens insjallah time begin je ergens te laat en eindig je stipt op tijd

lekker knutselen, volgens insjallah time begin je ergens te laat en eindig je stipt op tijd

Het kantoor, zaal 1 vd 5

Het kantoor, zaal 1 vd 5

Kan je er niet bij, kruip je er toch in...

Kan je er niet bij, kruip je er toch in…

Sta niet raar te kijken als deze maincontractors met voor ons niets zeggende namen meer dan 100.000 mensen per dag voeden en huisvesten. Leuke business dus.

De uitdaging voor de volgende week is om naast het opvoeden van personeel en de collega’s structuur te krijgen in de bestelwijzen, maar ook om wanden, av-middelen en office equipment aan te schaffen. Zo krijgen we de boel stukje bij beetje beter op de rit. Sinds deze week hebben we een coffeeboy en een interieurverzorger, volgende week komt er een chauffeur bij! (Foto’s van de mannekes volgens, coole jongens)

Helaas is het zwembad op de compound nog steeds eb en is het dus een beetje behelpen in de gym en met hardlopen, maar met de weersverandering ben ik er niet zo rouwig om dat ik even niet buiten kan zwemmen. Volgende week zit ik rond deze tijd in Dubai om voor de 1e keer het land te verlaten en weer in te gaan ivm de geldigheidsduur van het visum. We pakken maar een luxe hotel (suite met 2 aparte slaapkamers) en we gaan een aantal leuke dingen ondernemen. Lijkt het toch nog een beetje vakantie volgende week vrijdag.

Groet, Basfietst

Nog wat plaatjes:

Yes, een koffiemachine ipv een huistuin en keuken nespresso ding en men watercooler

Yes, een koffiemachine ipv een huistuin en keuken nespresso ding en men watercooler

Fa... tower, mooi ding, naam vergeten, bovenin zit een bol waar een tof restaurant zit.

Fa… tower, mooi ding, naam vergeten, bovenin zit een bol waar een tof restaurant zit.

4 gedachten over “Blog #05: Opleverpunten in de regen!

  1. Hoi Bas,
    Leuk om je verslagen te lezen over een wel heel andere wereld, ben benieuwd hoe het verder gaat. Inmiddels heb je in Nederland Crossing Border moeten missen, wij zijn in Enschede geweest en het was weer top!

    Groetjes,
    Ine

  2. Hey Bas,

    Leuk die verhalen en dat het langzamerhand een beetje op orde komt. Een andere cultuur, andere mensen maar gewoon naar de mensen kijken is toch altijd het leukste wat er is. Valt mij op dat je niets meer over fietsen schrijft. Maar met 60 uur in de week werken zal De Rosa King wel bij de dealer blijven staan…. Groeten, Erik en Erna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s