Blog #10: it has been a long time

Na een kerst en nieuwjaarswens was het angstvallig stil op basfietst.com. De oorzaken zijn talloos en vindingrijk. Om maar met de beste oorzaak te beginnen, ik heb mijn fiets in Riyadh en maak sinds die tijd elke vrijdag mijn kilometers. De tweede oorzaak is dat ik binnenkort ga trouwen en daardoor druk ben geweest met allemaal voorbereidingen, maar goed dat was vooral in Nederland. Daarnaast ben ik tussendoor nog in Finland geweest met temperaturen tot -33 Celcius.

IMG_5229

De werkelijke oorzaak is, dat ik de laatste weken in de avonduren gewoon echt afgedraaid en moe ben. Het werk is leuk, intensief, maar gaat nu richting een stressvolle fase. Voor mij ligt de piek iets eerder dan voor de meeste mensen, zo is de verwachting dat we tegen augustus een 20-tal kantoren open zullen hebben en dat ons nieuwe hoofdkantoor grotendeels gereed zal zijn. Daarnaast zal er minimaal 1 werkkamp voor alle arbeidskrachten in de lucht moeten zijn en zullen er 2 in aanbouw zijn. Leuk, uitdagend en spannend, maar ook vermoeiend helemaal als je ervoor verantwoordelijk bent om al die dingen in te (laten) kopen, op te bouwen en straks te runnen.
Zo genoeg over het werk want er is niet veel veranderd hoor! De koreanen vallen nog steeds soms halfweg de dag in slaap, de spanjaarden zijn lekker chaotisch, de Nederlanders klagen lekker over van alles en nog wat zonder reden en onze arabische vrienden die zijn er meestal op donderdag en zaterdag niet, want het is natuurlijk wel weekeinde. Het belangrijkste is dat we met de collega’s een heleboel lol hebben op en buiten het werk en dat we proberen met zijn allen voor de lol er in te houden. Tijd voor andere leuke dingen, ik ga dus inderdaad trouwen. Hoe dat zo gekomen is? Vlak na mijn vorige blogpost voor de kerst ben ik stiekem naar NL gevlogen om de 2 kerstdagen in NL te vieren en daar ben ik zo als het hoort op mijn knieën gegaan. Met wat hulp en geregel was het een echt verrassing, super!!! Ik had all you need is love niet nodig om een surprise actie te regelen. Uiteraard heb ik mijn aanzoek gedaan met een ring die in eerste instantie door een collega betaald is, tja je pasje werkt niet altijd ;-). Maar dat maakt het dan wel weer een leuk verhaal.
Helaas moest ik direct na de kerst weer naar Riyadh toe voor het werk, maar op 10 januari kwam ik alweer naar NL, in de avond een erg gezellig feestje gehad en de dag erop de spullen ingepakt om naar Finland toe te gaan. In Finland hebben we een week heerlijk genoten met zijn tweeën, sneeuwschoen wandelen, ijsvissen, iglo bouwen, fikkie stoken en hutjes in de wildernis, helemaal geweldig.
IMG_5165
Aan het einde van de week met -26 nog even een paar uurtjes op de latten gestaan en op lege pistes afdaling na afdaling gemaakt (wel op de blauwe want anders werd het wel erg gevaarlijk met mijn minimale techniek) en toen weer naar NL toe op zondag. Maandags gelijk weer aan de bak om alle mails af te handelen en te bellen en overleggen met Saoedi Arabië, visum aanvragen, de rest van de week op en neer naar het werk en heel veel dingen voor de trouwerij geregeld en toen op maandag weer naar Riyadh. 
 
Nu is het allemaal redelijk op orde, de bruiloft is geregeld, de wasjes zijn gedaan en mijn fiets is helemaal in order, ik heb weer wat ritme en nu dus een blog. Vanmorgen weer heerlijk gefietst aan de Noordkant van Riyadh en ik heb me weer laten verrassen door de fantastische omgeving. Waar Sudan droog en dor was kom je hier toch hoogteverschillen tegen en daardoor wadi’s en groene vlaktes en soms wat bomen. Het is een prachtig landschap als je over de vuilnishopen heen kijkt.
Huub en Bas
Zo wel weer genoeg getypt! Hieronder vooral veel foto’s van Lapland en de fietstochtjes in Riyadh! Pas maar op, want Basfietst weer en de benen zijn redelijk in orde!
Groet Bas (Fiets nu wel)

2 gedachten over “Blog #10: it has been a long time

  1. Hoi Bas,
    Goed om eens wat weer van je te lezen. Wat een geweldig bericht een wat zal de verrassing groot zijn geweest toen je je vriendin onverwachts ten huwelijk vroeg. Wij de Bergakkertjes zijn erg blij voor jullie. Ik lees dat je erg druk bent op het werk. Mooi dat je via de fiets weer een uitlaat klep hebt.
    Veel succes en bedankt voor de prachtige winterfoto’s. wat moet dat mooi zijn geweest .
    Groet Wilma en Gerard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s