Blog #01: op weg naar Saoedie Arabie

Nog maar 4 dagen en dan ben ik in Saoedie Arabie, in Riyadh om precies te zijn. Dat had ik begin dit jaar ook niet kunnen denken, vanaf nu zal ik iedereen via dit blog weer op de hoogte houden over de avonturen in het Midden-Oosten. Na de fietsavonturen in Nieuw Zeeland, Nepal, Europa en Afrika, tijd voor een werkgerelateerde uitdaging en reis.

Een wonderlijke wereld zal het wel zijn in het Midden-Oosten, streng religieus, hard werken en een appartement in plaats van een hoekwoning. De aankomende dagen nog wel wat dingen te doen en regelen, maar ook dat valt nu wel weer mee. Even naar de bank, de makelaar voor de verkoop van mijn woning, een stapel formulieren invullen voor de gemeente en de “blauwe” enveloppen, de laatste spulletjes even bij elkaar zoeken en dan dit weekeinde mijn tas inpakken. Maar nu eerst een borrel met de collega’s!

“Wat neem je mee voor een jaar?” is een vraag die mijzelf veel gesteld heb, maar die andere mensen mij ook stellen… een echt antwoord is er niet, maar wat kleren, voldoende e-boeken, een laptop en sportspullen, dat is het wel zo’n beetje. Wegwijs is Saoedie Arabie, een goed humeur en een zak drop moet ik nog even regelen, en dan maandag op weg naar land nummer 17 dit jaar. Wat mijn functie precies inhoud, hoe het project er uit ziet, watvoor mensen er zijn en of er te fietsen valt in de woestijn horen jullie vast in de volgende blogs.

Tot snel, hopelijk uit de “grote” zandbak en het zou leuk zijn om af en toe iets uit Nederland te horen via mail, de site of Skype (Basfietst).

Groet,

Bas(fietst en werkt)

7 gedachten over “Blog #01: op weg naar Saoedie Arabie

 1. Ha Bas,
  We wensen je een mooie en succesvolle tijd in Riyadh. Je hebt wel een record gevestigd door in een jaar zoveel landen te bezoeken. Dat fietstochtje met Dick bewaren we dan maar tot 2015. Ach, wat in het vat zit verzuurt niet, moet je maar denken. We volgen je avonturen in Saoedi Arabie via je blog, leuk!
  Hartelijke groeten van Dick en Renee

 2. Hoi bas, je geeft een geweldige invulling aan live life to the max! Gaaf, leuk, spannend en niks te verliezen, alleen maar te leren en ervaren. Top man! Kijk met plezier uit naar je Blogs. Gezien de fotoos van de omgeving van het appartement is het zo een straf niet om je hoekwoning daarvoor in te ruilen:-). Verkense de komende tijd.
  Gr, judith kortman

 3. Hé Bas! Heel veel succes en plezier! Geniet van deze nieuwe, geweldige ervaring!
  Leuk je nog even gesproken te hebben vorige week!
  Ik kijk ernaar uit je nieuwe blogs te lezen.

  Groetjes,
  Annemieke

 4. Hoi Bas, even een groet uit het koude Epse,ben je goed aangekomen in SA en hoe is je eerste indruk .Veel plezier en een prettige tijd. We blijven je volgen. Huib en Elly

 5. Hoi Bas,

  Ben je goed aangekomen in Riyadh? Waarschijnlijk de wintertrui direct ingeruild voor een meer passende kledij. Laat snel van je horen hoe het je vergaat. Een setje ballonbanden kunnen wij nog wel ff sturen voor een fietstochtje in de zandbak. Veel plezier en geniet van de nieuwe ervaringen.
  Groeten, Erik en Erna

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s