Blog #10 eerste dagen egypte

Desertcamp nr3 ergens in de middel of shit in de egyptische woestijn bij een politie checkpoint ligt ons derde bush of  desertcamp. Eindelijk geen last meer van mijn maag of dit komt door de bbq in Safaga met aardappels en kip weet ik niet maar ik voel me zeker een stuk beter. Vandaag vanaf de rode zee 40km gelijdelijk klimmen het binnenland in richting de nijl.

Morgen zullen we in luxor aankomen en onze eerste rustdag hebben. De optie kamperen klinkt aanlokkelijk in luxor maar ik ga voor een hotelkamer die ik zal delen met Rosie. Cool english girl and she needs to work on her cycling skills, altough she is doing more than fine at the moment. Check haar blog ook http://www.cairotocapetownforcf.com  erg leuk en voor een goed doel. Het is wel vreemd hoe 6 fietsdagen al zo,n indruk maken dat het lijkt alsof je weken weg bent, maar we zijn nog geen week onderweg.

Er is nog niet zoveel te zien of doen onderweg het is allemaal vrij simpel en dat is denk ik ook de charme. Fietsen, eten, gat graven en … en slapen. Vooral dat eten zit wel goed met john de chef… heerlijke pasta en rijstmaaltyden hebben we al gehad. Dik voor elkaar en iedereen moest de eertste dag lachen dat mensen op tour aan zouden komen…. het lukt mij nu in ieder geval wel. Maar dat kan ook niet anders met een dieet van minimaal 1 of 2 cola per dag, chips, koekjes, chocolade, ontbijt (pap of peanutbutter nutella sandwich met banaan) lunch, soep, avondeten en 2 bananen per dag, en wat biertjes om het weg te spoelen. So life is good on me.

Morgen Luxor dan sightseeing en hopelijk nieuwe update en dan op naar soedan het echte afrika in.

Tot snel, basfietst.

Ps: het fietsen gaat tot nu toe makkelijk in een fijne groep met veel rugwind al een gemiddelde van 38 gehaald
Pps. Some random first week pictures.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Een gedachte over “Blog #10 eerste dagen egypte

  1. Hé Bas,
    dat klinkt allemaal goed! fijn dat de groep goed voelt en jij aankomen???? gaat vast niet lukken. Dat fiets je er zo weer allemaal vanaf. Gave foto’s trouwens. Mooie reclame voor je werkgever met die pyramides erachter 🙂 Succes in ieder geval en groeten, ook van de mannen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s