Blog #09 Cairo and pre birthday

Zo na een rustige vlucht en prima landing aangekomen in stinky Cairo…. om 4.30 in de hotelkamer en na een douche nog net op tijd voor het ochtend gebed. Om 9 uur klopt Kevin op de deur voor ontbijt, heb hem samen met wat andere tda deelnemers ontmoet in de transfer op schiphol.

Nu zie ik pas hoe prachtig het hotel is…. zwembad, ruim resort, niet goedkoop maar prima om mee te starten. In plaats van als een gek de fiets in elkaar te zetten maar met een paar man bij het ontbijt besloten om sightseeing te gaan doen. Met allemaal onbekende nieuwe vrienden eten en kennismaken, switchen tussen engels, nederlands en duits is niet echt rustgevend.

image

De eertse plaatjes van de zandbak staan er nu op. De groep klikt lekker met elkaar van chirurgen tot fietsenmakers en kansloze consultants zijn de deelnemers tussen de 18 en 70 ik kan dit dus nog wel even een tijdje doen…. in de avond ridermeeting om informeel met elkaar een biertje te drinken en kennis te maken erg geslaagd en leuk om bijna alle 50 mensen en staff bij elkaar te zien.

Vandaag aan het klooien geweest om de gps apparatuur aan de praat te krijgen…. de verbinding met de tablet werkt maar nog geen sattelieten boven Cairo. Al kan dat ook komen door de zendmasten naast de hotelkamer. In demiddag de eerste briefing gehad overwat te doen als je verdwaald…. loop terug naar de route of vraag het de locals waar die witte mensen met lycrakleding heen gaan…. ok goede tips zijn dat.

Verder uitleg over de timing van de tour….. het is geen wedstrijd maar wel fun om getimed te rijden…. dus dat doe ik dan maar, weet ik inieder geval hoeveel uur ik in 4maand kan fietsen. Daarnaast zal ik het aantal colaatjes bijhouden wat er gedronken wordt. De hulp van de fietsenmakers die meegaan is limited, maar niemand mag zelf aan zijn wielen zitten want er zijn geen spareparts….. behalve in mijn tas. Ik mis weer andere spareparts en ontvetter, maar dat vind ik vast wel ergens. Al blijkt het verdomd lastig om in een stad met 20miljoen mensen basic dingen te vinden….

Morgen een rustig dagje, in de ochtend ontbijt een laatste poging met de gps en dan relax ff wat rondstruinen over de markt en dan om 1uur ridermeeting 2 met uitleg over eten, hygiene (handen wassen handen wassen handen wassen) tja nu al last van men maag…. niet aan geld zitten en daarna eten!!! Ow en morgen ook nog party….. ben jarig. Naja eigenlijk vanavond al beetje gevierd met lekker eten en beetjete trakteren! Kip met rijst en gekookte groente…. helemaal prima.

Voor nu is het even genoeg. Moe van alle indrukken.

Groet uit Cairo morgen nog maar 1 nachtje slapen en dan begint het avontuur als dertiger.
Basfietst.

7 gedachten over “Blog #09 Cairo and pre birthday

 1. Hi Bas,
  Van Harte Gefeliciteerd!
  Misschien een tip voor last van je maag, je hebt daar tabletten voor maag en diarree die helpen echt ipv de remmers hier uit nederland. Ik heb ze zelf ook daar gehaald en zelfs nog thuis. Dit heet Antinal en is echt super spul. Mijn vader heeft veel in Egypte gezeten voor zijn werk en had ook deze tabletten.

  Veel plezier!

  Groetjes Esther Smit- Vinke SWS Leek

 2. Hoi Bas,
  Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Zo te lezen gaat je hele reis hartstikke leuk worden, veel plezier alvast bij de start! We blijven je volgen, dus laat af en toe van je horen.
  Afgelopen dinsdag je ouders gezien en gesproken, erg leuk!
  Groetjes,
  Ine

 3. Hé Bas! Ik heb je helaas niet meer gesproken voor je vertrek! In ieder geval nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag! Het viel best mee toch die 30?!
  Ik ben benieuwd naar je eerste fietsverhalen!! Veel succes!!
  Groetjes, Annemieke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s