Blog #12 Aswan

Restday in Aswan, happy camping. Mooie plekje om alle spullen te herpakken eindelijk wat gras om je tent op te zetten en mezelf klaar temaken voor wellicht de grootste uitdaging van heel tour de afrique…. de ferry van Aswan naar Wadi halfa. Voor nu heerlijk aan het genieten in Aswan, prachtige stad aan de Nijl met een pracht van een markt en een botanische tuin die in heel Egypte bekend is….. niet naar toegeweest. Vooral wassen fiets poetsen en genieten.

De rustdag in Luxor is goed benut met wassen en vooral met het rond dwalen over die heerlijke markten vol met kleuren, geuren, indrukken en prachtige stoffen. Naast al het moois ook de alledaagse dingen als brood, vlees, vis en specerijen en heel weinig toeristen maar vooral veel vriendelijke en zeer trotse egyptenaren, die genieten van een thee, waterpijp en de schaduw en koelte van de markt. Al hoewel die koelte, voor ons is 25 graden warm, maar de egyptenaren lopen in dikke winter truien en zijn aan het klagen. De dag vanuit Luxor de 18e was een zeer interessante.

image

image

1. Alex uit Canada zijn bagaedrager brak na 4km en niemand stopte, dus ik heb maar even geholpen door zijn tas op mijn stuur te binden. Na 25km weer bij ons groepje gekomen.
2. Marco kreeg een klapband bij de colastop, niemand om te helpen, dus ik heb maar even mijn best gedaan. Hilarische momenten met alle locals om me heen.

image

3. Verloren bidons opgeraapt en terug gebracht.
4. De verkeerd gereden rijders weer terug gebracht naar de juiste route en camping.
Kortom ik vermaak me meer dan prima.

Gisteren de 19e een goede dag gehad, na 4km een stuk offroad waarop ik heerlijk met Volker even gas kon geven. Volker is 70 en geniet met volle teugen en gaat er voor. Daarna samen met 3 anderen in een groepje van 4 door gefietst en een goede en snelle tijd neergezet voor de etappe. Mooie route langs de Nijl gefietst met leuke dorpjes en vooral veel mooie mensen. Helaas wel wat kleine incidentjes gehad. 1 camera is gestolen onderweg…. de camera van Sylvie, not happy, daardoor erg voorzichtig met het maken van fotoos onderweg. Verder bekogeld met stenen (niet groter dan een tennisbal) maar het vervelendste was bespuugd worden door een jochie van een jaar of10…. buiten dit en wat slagen van suikerriet zijn de mensen echt super vriendelijk en is het jammer dat egypte er alweer op zit. Ik begon de Nijl echt te waarderen.

image

Gisteren na een zeeer uitgebreide maaltijd een picknick met biertjes bij de tent, thermarest en slaapzak erbij en paar zakken met chips. Nog beter een gitaar en philip de zingende ier met nummers van u2, oasis en Irish stuff… het was een verdomd gezellige avond met als gevolg hoofdpijn en een plaspauze rond 5 uur bij het ochtend gebed. Ik ben toch wel blij met die automatische 5uur wekker hier…. niet  vervelend.

Op naar soedan en waarschijnlijk pas weer internet over 2 weken. Hou jullie haaks in het koude Nederland, groeten uit een warm Egypte en nog warmer Soedan met nachtelijke temperaturen van 25 graden.

Basfietst.

Ps random fotoos

image

image

image

image

Een gedachte over “Blog #12 Aswan

 1. Hoi Bas,
  Ik weet niet of je dit nog leest, maar ik wens je alvast een hele geslaagde overtocht en voortzetting van je avontuur! Zo te lezen verloochen je (ook) daar je sociale karakter niet en kunnen je teamgenoten blij zijn met zo’n medefietser die links en rechts de touwtjes aan elkaar vastknoopt en de boel bij elkaar houdt!
  Het lijkt me erg gezellig in die groep, liedjes zingen bij het kampvuur, het lijkt wel alsof de jaren zestig terugkeren!…….

  Geniet ervan, ik ben benieuwd naar het vervolg van je avontuur!
  Groetjes,
  Ine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s