Blog #14 Soedan

Soedan vroeger het grootste land van Afrika en voor vele van de volgers van dit blog het land waar ik het meeste uit moet kijken en waar het gevaarlijk is, gewapende mannen het land domineren en waar armoede en ziekte een stempel drukken op het dagelijkse leven. Nu 1 dag in Soedan lijkt dit beeld al aardig ontkracht. Na de normale douane perikelen en wat wachten… uurtje of 4… mochten we vol met stickers het land in. Volgens onze vriend bij de douane kosten alle tda mensen Soedan heel veel stickers.

De ontvangst in Wadi Halfa op de lokale markt en bij alle restaurants is uitmunend. De flafel en kip met rijst smaken uitstekend en de beste man die het restaurant heeft haalt overal in het dorp eten voor ons. Wat een service, de prijzen zijn ongeveer de helft van de prijzen van egypte en de mensen zoveel vriendelijker en aangenamer. Naast de warmte van de mensen is ook de warmte van de Nubian desert voelbaar. Nacht temperatuur van rond de 17 graden en dagtemperaturen van tegen de 35 in de schaduw en 40 in de zon. Gelukkig is er nog een briesje en zolang je op de fiets zit is het nog wel te doen.

Het landschap van de woestijn is prachtig en laat je van de ene in de andere verbazing fetsen.

Ondertussen aangekomen in de zoo van dongola. Geen dieren, maar wij zijn de attractie, helaas ook een aantal laptops en cameraas gestolen… jammer.

Team holland heeft de team time trial gewonnen met een gemiddelde van bijna 37.5 km per uur op mountainbikes…. haha we kicked some ass met onze oranje ballonnen en stereoinstallatie op de fiets. Helaas was de fatboy slim remix niet echt goed te horen.

Op naar khartoum, en dan 8 dagen hel….. naja we zullen zien hoe de offroad sections gaan met meer dan 40 graden overdag en 25 in de nacht. Rusten en slapen is er niet echt bij op dit momemt….het is gewoon te warm. Qua eten bevalt soedan redelijk goed al is alles gefrituurd en met alles bedoel ik de hele menukaart.flafel, kip,vis en salabi… of te wel oliebollen met poedersuiker.

Groet voor nu, Basfietst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s