Blog #19 the end of EFI

Na de 8 zware dagen richting Gondar was ik al aan de schijt om ht plat uit te drukken en kwamen de twee rustdagen als zeer gelegen. Ff uitzieken en dan weer 5 prachtige dagen fietsen naar de hoofdstad van Ethiopie, Adis Ababa, helaas het liep allemaal wat anders. De 1e rustdag wordt ik midden in de nacht wakker om vervolgens een halve marathon naar het toilet af te leggen en de volgende ochtend wordt ik vol met antibiotica en anti buikkramp spul gestopt.

image

De rest van de dag lig ik op bed en kan ik weinig doen. Tegen de avond gaat het weer ietsjes beter en kan ik zelfs wat eten. De 2e rustdag gaat het prima tot een uur of 15.00 en dan beginnen de krampen weer en lig ik de halve nacht wakker. Gelukkig wel iets geslapen dus de fietsdag toch maar proberen, want nu al het einde van Evry Fucking Inch of te wel EFI is niet acceptabel. Na 84km in de klim na geterroriseerd te zijn door kinderen val ik zowat van de fiets als de auto van de organisatie mij passeert. De buikkrampen zijn zo heftig dat ik niets kan eten en drinken, wat niet bijdraagt aan fietsen en helemaal niet aan klimmen op 2500m hoogte. Noodzakelijk maar niet leuk in de auto van de organisatie naar kamp.

image

image

In het kamp stort ik helemaal in en lig ik alleen maar met krampen op de grond. De volgende korte dag fietsen naar weer en rustdag in Bahir Dar waar we de blue nile fallss gaan bezoeken zit ik ook in de vrachtwagen…. dit gaat nog even door tot 3 dagen voor Adis…. schijt en krampen, voor totaal bijna 8 dagen. Vele kiloos lichter een illussie armer maar met een gewldige power to weight ratio stap ik dan weer op de fiets voor de etappe door de blue nile gorge.

image

Een klim vergelikbaar met de ventoux. 20km 6.8procent gemiddeld. Op men dooie akkertje rijdt ik de tijdrit omhoog en wordt ik schijnbaar 5e van de tda rijders. Volgens mij was ik 7e, maar goed het staat op de site. De dagen erna gaat het eten beter en kan ik meer en mee doen. Nu in adis op de golfclub met mijn tent naast de driving range, eerst maar eens een kopje koffie drinken en de rest van de dag spenderen om er weer bovenop te komen.

image

Voor  nu en fijne dag.
Basfietst

Ps wat random fotoos uit de truck van andere fietsers

image

image

image

image

image

5 gedachten over “Blog #19 the end of EFI

  1. Hè Bas, dat is allemaal even wat minder hè? Maar gelukkig lijk je er nu weer bovenop te komen, rustig aan maar!
    Groetjes, Ine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s