Blog #24 hard work on TDA during elections

Zoals iedereen wellicht wel of niet gelezen heeft in de eerdere blogposts zitten we voor 4 dagen en 5 nachten in Nanyuki Kenia, ivm de verkiezingen.Toevallig naast mount Kenia en ook nog eens op de evenaar…. naja op 2km na. De meeste rustdagen op deze trip zijn afzien en hard werken, zo ook de dagen in Nanyuki.

Allereerst moet er natuurlijk nagedacht worden of je op het mooiste kampeerveldje van de afgelopen 2 maanden gaat staan, of een dure hotelkamer neemt. Dan zijn er natuurlijk de opties als een 4 dagen klimtocht naar mt Kenia, een paar dagen in een safarilodge voor 250us dollar per nacht, het zwembad of de jacuzzi en het eten van rundvlees per kilo of lams en schapenvlees per kilo…. de meeste keuzes worden rationeel gemaakt.

4 dagen lopen op een berg die niet de hoogste in de omgeving is, dat valt af. Rundvlees eten we al genoeg, dus schapenvlees, duur hotel of lodge is niet nodig want in men tent slaap ik beter, het zwembad en de jacuzzi en niet of of.

Kortom het leven zit vol nare keuzes….

Dan zijn er nog de, zoals ik het maar noem, Europese activiteiten, waaronder te verstaan (niet gelimiteerd tot) het drinken van goede koffie en cappucino in een expad-bar, het kopen van chips en chocolade om weer op gewicht te komen, het eten van meer dan 3 maaltijden per dag en de keuze tussen Tusker, Guiness of Heineken bier…. (Tusker). Slapen van 21.00 tot 7.30 is standaard en dan is het een kwestie van je tent uitrollen om de koffie in je mok te gieten, betere sevice dan de DE-koffiewekker op Lowlands.

Om toch wat aan beweging te doen nu we een paar dagen niet fietsen, maar naar de evenaar gelopen en en half uur baantjes getrokken in het zwembad, verder 2x per dag wandelen naar de supermarkt of koffietent. Zo kom ik toch nog aan minimaal 2uur beweging per dag, dat is 3 tot 4 uur minder dan gemiddeld on tour, maar nog niet slecht.

Voor nu genoeg over het afzien op de rustdag en alle opoffering en toewijding die het bereiken van mijn streefgewicht vergen. Het is tijd voor een biertje. Nu 2 dagen fietsen naar Nairobi voor opnieuw een rustdag, daarna 2 dagen fietsen en dan 3 dagen safari in Arusha….. ngorongoro krater is het plan.

Groet,
Basfietst

Ps. Random foto’s Voor dick….. cosolololo gedragen door afrikaner…….

image

image

image

image

image

image

9 gedachten over “Blog #24 hard work on TDA during elections

 1. He Bassie,

  Goed te horen dat het weer beter met je gaat. Even geen leegloop taferelen en weer een op sterkte komen. Ik zag de afgelopen dagen een paar keer weer tijden door komen van 12.00 uur, oftewel achter in de bus. In het algemeen klassement zakte je dan ook weer.
  Veel succes om weer in de hoger in het klassement te komen. wellicht dat je toch weer de snelste Nederlander kunt worden.

  veel plezier André

  • Hoi Bas,wat een uitdaging elke dag weer ,is het niet op de fiets of in de bus dan is het wel op de WC.ik hoop dat het nu zo blijft en je er weer volop tegen aan kunt.Je bent al een heel eind en ik hoop dat je nog steeds met veel plezier de tocht der tochten beleefd en fietst.Geniet er van, Elly

 2. Hé Bas! Leuk alle verhalen te lezen; fijn dat het weer beter met je gaat! Houden zo en heel veel plezier nog!

 3. Hoi Bas,
  Wat een luxe, na al die ongemakken! Je bent nu al zo’n beetje op de helft van je avontuur en nóg barst je van de energie volgens mij! “Maar” twee uur beweging per dag….dat is toch ook echt veel te weinig 😉 luxe terras trouwens, op de foto met de voeten!
  Ik ben echt benieuwd naar het vervolg van je reis, elke keer weer een genot om je leuk geschreven verhaaltjes te lezen
  Hartelijke groeten uit Enschede,
  Ine

 4. Staat de man niet slecht zo’n Console shirt. Vandaag met Dick test gereden op een 29’er met riem, goed bevallen. Maar eens nadenken of dat het gaat worden….. Heel vervelend die keuzes… Ga je goed kanjer………

 5. Hoi Bas,
  Vandaag 10 maart begin van het wegseizoen. Helaas ligt er sneeuw en kan ik net zoals jij heerlijk in mijn bedje blijven liggen. Hopelijk zijn de rustdagen een goed basis om weer verder te gaan zonder klachten. Mijn advies is goed eten, lekker een biertje op zijn tijd en een geweldige tijd beleven. Zuig alle mooie momenten op en geef ze een plaatsje. Je komt hier maar eens in je leven toch????
  Veel succes en vergeet het wedstrijdelement. Wij in Bathmen lezen jouw blog met plezier.
  Fijne dag.
  Gerard en Wilma.

 6. Wat een super mooie plaatjes en wat mij bereft is elke dag weer een top prestatie. Tja, gezien je dilemma’s begrijp ik dat het lastig is de dagen door te komen. Zorg goed voor jezelf en een mooi vervolg. Gr. Antoon

 7. Hoi Bas

  Zo te lezen heb je weer belangrijke beslissingen moeten nemen.
  Het zal je wel lukken om je er doorheen te worstelen.
  In het zonnige zuiden van Brabant is er nu 5 cm sneeuw en -12
  Dus afgelopen dagen ben ik wel jaloers geweest op je , als ik op mijn fiets aan het ploeteren was

  groetjes Ben en fiets hem erin .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s