Blog: 23 Wild (party)animals and elections

Het leven in afrika zit vol met mooie verrassingen. Zo win je een stage en zo ben je een dag na een geweldige offroad dag giga aan de schijt voor de 3e dag op rij en toe aan rust, die je hier in het rond reizende circus niet krijgt. Daardoor weer een drietal 12uur stages gedaan, of te wel in de truck. Eerst maar eens wat aankomen qua gewicht en dan weer fietsen. 3e antibioticakuurtje erin en nu in kenia voel ik me weer stukken beter, en we hebben ook nog eens vele rustdagen voor de boeg.

Tja party animals en verkiezingen, is wel het thema va meltdown madness, zoals dit stuk van adis naar nairobi heet. Normaal zouden hier 10 offroad etappes zijn over keien, mulzand en lavastenen met temperaturen in de mid 40 en heel veel gehobbel, maar bovenal de uitzichten en wegen waarvoor je naar het niet of nauwelijks toeristische deel van Afrika gaat. Helaas leert Afrika ons maar weer eens dat dit moois slechts aan een enkeling is voorbehouden, want door de Keniaanse verkiezingen en actieve rebellengroepen moeten we met een convooi 500 van de mooiste, zwaarste en meest onvergetelijke kilometers van de tour missen. Gezien mijn fysieke staat en gewicht een geweldige uitkomst, maar een mentale opdoffer van jewelste want ooooooo wat had ik deze ellende graagmet de fiets afgelegd.

image

In ruil daarvoor 2 dagen gehobbel in een luxe touringkar met ARKO (alle ramen kunnen open) en onboard entertainment in de vorm van slapende mensen die kwijlen. Over de 350km op dag 2 doen we fuim 10uur, de eerste dag doen we zelfs ruim 6.5uur over.

4 dagen in een sportsman hotel waar we mogen kamperen op een veldje bij de evenaar (3km lopen) en bij een zwembad….. life is tough met 2 fietsdagen naar de volgede rustdag in adis en nog eens 2 naar 3 dagen safari in arusha….. Qua wildlife is het een party, nu al vanuit de hobbelende bus. Helaas ben ik slechts goed in het spotten en niet in het fotograferen. Maar de eerste zebra…… niet op straat geschilderd maar wel dood, gespot. Olifanten, wilde struisvogels en gazelles of impala’s en dan bedoel ik niet de fietsen uit nederland. Van kamelen, gieren, dick dicks en slangen kjkt niemand hier meer op. Van vreemd uitgedoste (in onze ogen, zullen ze ook wel van ons denken) masai gaat ons toeristen hartje wel sneller kloppen.
image

image

Wat trouwens nog gekker is in Kenia is dat je stemt op sinasappels, appels, bananen of tomaten en nog wat andere vruchten. Elke verkiezngsposter en party heeft een kleur welke correspondeert met een vrucht en waarop je dus je stembiljet in kan vullen. Vandaag zijn de verkiezigen, ben benieuwd of de tomaten en appels elkaar in de haren vliegen en een soort van Hak groentemix gaan maken. Elke kandidaat staat vol trots naast zijn vrucht op de poster gephotoshopt, geinig om te zien, maar foto’s worden niet gewaardeerd hier…. misschien morgen na de verkiezingen?

Afrika blijft verbazend interessant en leerzaam.

Groet,
Basfietst.

Ps. Ik geef de voorkeur aan fietsen boven gehobbel in een bus met 60 stinkende fietsers, voordeel van de bus je hebt maar 1 dag spierpijn, zere kont en honger en je kunt over de bomen heen kijken. Elk nadeel heeft zijn voordeel.

image

image

image
image

Een gedachte over “Blog: 23 Wild (party)animals and elections

 1. Een geweldige ervaring ….. maar op z’n tijd ook wel afzien zo te lezen.
  Jouw volgende “trip” wordt vast een all inclusive; ha, ha, ha. Zonder
  “schijterij”, zadelpijn etc.
  Alle gekheid op een stokje: petje af voor je prestaties. Ik blijf je volgen.
  Wij zitten hier inmiddels aan de paaseitjes en het weer neemt ook alweer
  wat lentevormen aan (15 graden).
  Groetjes, BUE / Paula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s