Bl8g #34 An unexpected journey, or there and back again

Na een onverwachte wending op de grens tussen Namibie en Botswana, een lange lift en reis naar Nederland en vele droevige gebeurtenissen, is het vreemd om sinds een maand of 4 weer in je eigen huis te zijn. Het weerzien met vrienden, famillie en bekenden in Nederland was fijn, dubbel (vanwege de reden), maar vooral ook mooi. Vele mensen hebben op hun eigen manier afscheid genomen van Leo, blog 33 is het meest bekeken en gelezen blog en ondanks het verdriet is dit een waardige en emotionele manier van gedag zeggen. Leo’s laatse reis is hij nu alleen begonnen.

Het cliche dat het leven doorgaat blijkt ook nu meer dan waarheid te zijn. Wat nu? Nog 1 maand verlof, de Tour is in Namibie, mijn spullen ergens in Afrika en Kaapstad is toch echt een mooie stad, met op dit moment prima temperaturen. Kortom nieuwe plannen worden gemaakt. 5 Mei kom ik aan in Kaapstad, om alle gebeurtenissen te verwerken zal ik eerst lekker een paar dagen naar Stellenbosch gaan. Eten, wijn leren drinken, relaxen in een B en B en vooral weer even ontstressen en onthaasten. De laatste 2 dagen van de Tour zal ik van Elandsbay naar Kaapstad fietsen (ik zoek nog een lift of verbinding naar Elandsbay ipv te dure huurauto.) Na aankomst in Kaapstad blijf ik daar tot midden mei om deze prachtige stad vanuit een luxe chalet met prive zwembad te gaan verkennen.

Kortom niet zoveel meer fietsen, maar vooral tijd om een mooie stad en een mooi land te verkennen en de ingrijpende gebeurtenissen een plekje te geven en tegelijkertijd mijn droom, fietsen van Cairo naar Kaapstad, toch op een goede (anders dan gedroomde) manier af te sluiten. Dat heeft Afrika mij wel geleerd, de wegen door Afrika zitten vol met bochten, heuvels, kronkels en ongemakken, maar de beloning is er altijd. Soms is dit een zonsondergang, een mooie afdaling, een beetje African television (vuurtje in kamp) of een ontmoeting met de altijd aanwezige en vriendelijke locals. Mijn reis en avonturen gaan dus verder, updateszullen volgen en ik ga weer terug naar het ondertussen geliefde Afrika.

Groet,
Basfietst

4 gedachten over “Bl8g #34 An unexpected journey, or there and back again

  1. Succes verder Bas…en nog gecondoleerd.
    Toch mooi dat je de trip nog zo kan afsluiten…..

  2. Hè Bas, goed je gisteren gesproken te hebben. Geniet (samen) de komende periode (toch) nog van Afrika.

    Andre, Miranda, Stijn en Niels

  3. Dag Bas, als ex-TDA’er surf ik vanavond eens even rond om te kijken waar de tour zich dit jaar en wel nu bevindt en zo beland ik op de sites van enkele Hollanders waaronder op die van jou. Iedereen heeft zo zijn eigen bijzondere TDA-verhaal en dat is het van jou ook lees ik…
    En ik lees dat je nu of bijna weer onderweg bent om weer aan te haken (en heel verstandig ook meteen wat wijn gaat proeven!). Een mooi slot van de tour gewenst! Groet, Eva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s