Blog #03 een hektische eerste week

Na een goede vlucht samen met Orville en een zeer kort nachtje de eerste dag om 6.30 verzamelen bij het huis van Dick op de compound… Zo de eerste vreemde termen en namen vliegen alweer door de lucht voor de thuisblijvers….. Dat is ook gelijk de samenvatting van mijn eerste week. Veel indrukken, termen, namen, werkwijzen, methoden, processen (of een gebrek aan) en dus ook veel prikkels. Veel hilariteit om de nicknames van onze Koreaanse collega’s…. Henry is nog wel een Ok bijnaam, maar Bruce Lee…. is dat niet die acteur?? Maar goed bij ons het de chef van Samsung.

Als je mij nu vraagt is het 100% duidelijk wat je gaat doen? Nou ik houd het zelf op kwartier maken, zodat de mensen die het echte werk moeten doen goed uit de voeten kunnen. Ik mag er dus voor zorgen dat er straks 15.000+ mensen een bouwplaats hebben, kantoren, tijdelijke voorzieningen, beveiliging, transport, maaltijden en ook een kopje koffie en thee. Lekker pionieren in een vreemde, maar erg interessante maatschappij en voldoende klussen om me in vast te bijten.

Naast hard werken en veel indrukken de eerste week, ook weer genoten van de (Midden) Oosterse keuken. Kebab, Flafel, rijst met vlees en vooral heel erg weinig groenten. Gelukkig zijn we al snel een avondje met de chauffeur naar de supermarkt geweest. (groter dan de jumbo in Deventer….). Wat dan pas echt opvalt is dat de dames hier netjes afgekleed in het zwart rondlopen en dat er erg veel variaties in de brievenbus zijn (spleetje bij de ogen). Nu na een dag of 5 is het al heel gewoon en beginnen we echt het onderscheid in dresscode te zien. Alles is te krijgen in de supermarkt en gelukkig was er de eerste avond een prima voorraadje met eten in mijn appartement(je) van 112m² aanwezig. Alleen het toiletpapier was op geen van de 3 toiletten te vinden. Dus ondanks het gemis van mijn tas heb ik mij prima kunnen redden.

Een aantal collega’s eet elke avond voor ca. 7 EUR op de compound bij een klein restaurantje, zit een klein winkeltje naast, andere collega’s koken liever zelf. Bij mij zal het wel een mix van het één en ander worden. Gewoon na een drukke dag even lekker in rust met je eigen muziek een hapje eten is soms best wel fijn. Het is wel leuk om te zien wat voor groep hier nu zit voor zo’n project. Zoals gewoonlijk ben ik weer de jongste, nog wel (er komt een jongere collega eind november) maar het zijn allemaal leuke mensen en het is dan ook grappig om te zien hoe snel je even bij de buurman langs loopt voor wat muziek, of voor een kopje waspoeder of rijst. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje en proberen er met vooral ook een hoop plezier en hard werken het beste van te maken. En dat gaat zeker lukken!

De hoogtepunten van de week:

  • Een aanrijding, zonder erg, maar wel met blikschade op een 4 baans weg.
  • De Kingdom Tower!
  • Lekker Flafel eten.
  • Nieuwe leuke mensen ontmoet uit oa.: Korea, Sudan, Jordanie, Nederland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, UK.
  • Werk inhoudelijke uitdagingen (nieuwe kantoren, nieuwe diensten, etc)

Ach en mindere puntjes waren er ook wel. Door de bomen het bos niet zien. 2,5 dag zonder je bagage zitten, kei moe zijn, maar vooral het missen van men lieve vriendinnetje.

De foto’s.

2 gedachten over “Blog #03 een hektische eerste week

  1. Heej Bas, dat ziet er wel goed uit. Jammer dat we niet bij jou kunnen logeren, ruimte genoeg en dat zwembad ziet er uitnodigend uit! We kijken uit naar je verhalen en foto’s.
    groetjes van Frits & Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s