Don’t worry, be happy

De site is nu alweer een week in de lucht en de voorbereidingen gaan nu echt snel. Nog maar 2 maanden en nog so much to do. Tijd om lijstjes te maken en af te vinken, of liever gezegd complete lijsten met spullen om mee te nemen, of juist niet mee te nemen. Kortom in huize Willems is het één puinhoop. Naast de circa. 12 fietsen die her en der staan (al dan niet in elkaar gezet), liggen kampeerspullen, medicijnen en verband, potten met billencreme en ook nog eens allemaal “high-tech” communicatie apparatuur. Van pen en papier tot tablet en GPS transmitters (die nog niet werken) Thanks Spot (not) Connect……. grrrr 😦

Waar maak ik me eigenlijk druk om? Mijn paspoort ligt ondertussen in Sudan of Ethiopië (één van de ambassades) en dat zie ik voorlopig niet terug. De fiets is klaar op een voorwiel en bagagerekje na. De spullen van Rene Vos (outdoorshop see links) zijn besteld en komen volgende week binnen en men tentje zal dan pas echt staan als mijn huis. Mijn broek een maatje te klein is er al, dus kan wel een paar kilootjes verliezen in Afrika en ik kom vast terug met een goddelijk (of iets minder goddelijk) lichaam. Dat zorgt er weer voor dat ik vast geen leeuwenvoer wordt, die pakken hopelijk de langzamere (metgezel) met wat meer vlees.

Goddelijk lichaam…………..:

Tja en dat brengt me eigenlijk bij de oorzaak van de chaos. Te druk in men hoofd met wat ik allemaal wil zien en doen, want ik denk niet dat ik hier nog snel weer kom met een fiets.

De grove lijst met things to see:

 1. Cairo (museum en pyramides), Luxor, Abu Simbel + Woestijn;
 2. Aswan en ferry in to Sudan, Woestijn;
 3. Geniet van de koffie en lekkere sapjes in Ethiopie;
 4. Het overleven van de zware off-road stukken in Noord Kenia;
 5. Genieten van de wilde dieren en het paseren van de evenaar;
 6. Lekker nat gespetterd worden bij Victora Falls;
 7. O ja en het enige vier landenpunt ter wereld oversteken met een funky ferry;
 8. Vliegen boven de Okavanga Delta (als ik nog geld over heb);
 9. Genieten van de priceless sunset in de Namibian Desert;
 10. Het bereiken van Cape Town;
 11. Alles wat er tussen inzit en ik vergeten ben te noemen.

Ok en dan hier de lijst met things which will happen, but aren’t funny:

 1. Billen als rauw vlees / zadelpijn, dat kan niet anders met circa 12.000km fietsen; 
 2. Diaree, spetterpoep, waterpoep, of meer onsmakelijk dingen die komen door verkeerd eten in combinatie met inspanning;
 3. Spierpijn op plekken waarvan je niet wist dat er spieren zaten;
 4. Zebra strepen;                                              
 5. Slapen in een grote zandbak (lees slechte combi met zonnebrand en zweet);
 6. Engelen geduld bewaren, niet mijn sterkste punt, bij grensovergangen;
 7. Dienen als leeuwenvoer, olifantenspeeltje, of prikzak voor muggen;
 8. Het missen van de avondjes bier drinken in de Heks, maar ik beloof dat ik dat zal compenseren.

Kortom genoeg om me druk over te maken als ik dat wil, maar voor nu, maar even concentreren op het belangrijkste. Gezond blijven, trainen en vooral ook genieten van al het moois wat de voorbereiding brengt.

Zoals Bob zei:

Here’s a little song i wrote,
you might want to sing it note for note,
don’t worry, be happy

in every life we have some trouble,
when you worry you make it double
don’t worry, be happy

BE HAPPY………………….:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s