Blog #29 african market

In lilongwe is niet zoveel te beleven dat ik er een compleet en volwaardig blog van kan typen, maar saai is het hier zeker niet. 2 mensen zijn overvallen en beroofd op weg van een restaurant naar ons kamp. Ik logeer in een nederlands pannenkoekenhuis samen met thijs in de binnenstad, er is een westerm shoppingmall met een goede pastatent en heerlijke appelkruimel gebakjes in de Spar en er is een oude markt met houten tolbruggen.

Kortom voor een paar dagen, in combinatie met de tabaksveilig is het hier prima te doen. De pannenkoek met appel en spek is mijn favoriet. Al moet ik toegeven dat de bistro van don brioni onder onder ons kiboko hotel een excellente pineapple crumble met ijs heeft. 1van de leukste dingen is toch wel het zwerven over de afrikaanse markt, waar alles lekker overzichtelkjk gesorteerd is. Kleding bij kleding, auro spareparts en fietsoderdelen bjj elkaar, groente bij groente en de sjacheraars met mobiele telefoons overzichtelijk bij elkaar.

De afrikaase handelsgeest is hier pas echt te vinden en de meeste mensen snappen niet dat ik gewoon rond wil kijken en wil genieten van de geuren, kleuren en vernuftige oplossingen die je hier tegenkomt. Nieuwe marktkansen voor Strukton zijn er zeker ondanks de allom aanwezige japanse en chinese investeerders. Neem nu het scenario dat je markt doorklieft wordt door een rivier. Je kan naar de betonnen brug lopen 1km heen en 1km terug. Je kan ook een brug bouwen met wat vrienden en dan tol vragen…. 20 malawi kwatcha, of te wel minder dan 5 cent. En het is nog druk op al die bruggen ook. Wellicht kunnen we van ons restmateriaal zoiet over het amsterdam rijnkanaal maken, scheelt enkele collega’s weer een autoritje in de morgen.

Van al dit moois heb ik wat foto’s gemaakt.

Geniet er van,
Basfietst

image

image

image

image

image

image

image

image

3 gedachten over “Blog #29 african market

  1. PVE van de brug lijkt me geen 3000 OS (even voor de insiders). Westers gekleed de mannen op de foto, je valt bijna niet te herkennen…….. Zie ik daar nu een Prius rijden !!!! Zondag weg gefietst door Dick en Frank, ja dat kan dus echt niet…….. Eind van de maand naar Duitsland dus mannetje hier gaat nu echt drie keer in de week trainen. Anders kom ik de laatste paar meters niet voorbij Dickie op de berg. Kerel groetjes weer, we missen je.

    • Blijven mooie plaatjes en verhalen daar in het verre. Je heb de eerste maanden tijdens de koffie maar dan genoeg te vertellen. Voor wat betreft het voetvolley, leer je mij fietsen leer ik jou ballen. Gr. Antoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s