Blog #30 zambia

Na malawi is het alweer tijd voor een nieuw land op mijn trip door Afrika. Zambia, het land van de beroemde victoriafalls en met als hoofdstad Lusaka. Veel meer weet ik niet over dit land. Nu na 5 dagen fietsen en bijna 750km weet ik eigenlijk nog niet veel meer. Onderweg zien we alleen maar gras langs de weg van een meter of 2 hoog, veel mais en houtskoo

image

Waar deze zambianen hun geld mee verdienen geen idee, maar in Lusaka rijden de bmw’s en mercedesen vrolijk rond. Wie weet hebben ze hier wel mineralen oid. Vanaf hier is het 3 dagen fietsen naar victoriafalls waar ik lekker ga genieten van 2 rustdagen. 1 dag ga ik naar zimbabwe en de andere dag zal in het teken staan van relaxen en niets doen. Er schijnen hier wel een paar mooie natuur en wildlife parken te zijn, maar daar gaan we helaas niet heen.

image

De enige sensatie die we meemaken is een rel in Katete die volledig uit de hand loopt. De wedstrijd wordt stil gelegd en iedereen wacht een paar kilometer voor het dorp in spanning af wat er gaat gebeuren. Er wordt veel ME ingezet, geschoten en brandende wegversperringen worden verwijderd. Dan mogen we in colonne onder ME begeleiding (al schietend over de hoofden van mensen) de plaats zo snel mogelijk door fietsen. Helaas geen bezoekje aan bekenden van bekenden, wel een saaie morgen die ineens spannend werd rijker. Voor meer info over de rellen, google op colalife en riots katete, er staat een leuk blog online en het is een giga goed doel wat hopelijk de designaward gaat winnen.

Geniet van de zambia impressies, ook al is er niet veel te zien onderweg.

Groet basfietst.

image

image

image

image

image

image

image

Een gedachte over “Blog #30 zambia

  1. Spar, super de boer, pappie heijn en ome dirk…… mercedes en bmw….. lijkt de A12 wel….. maar dan anders. Lijkt wel Bogaard op de foto… met je bruine harses….. Doei Doei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s